emag orizontal

duminică, 30 octombrie 2011

Homeopatia si menopauza


Ce este menopauza?
Cuvântul "menopauzei" înseamnă literal încetarea menstruaţiei (fluxul lunar).Deşi vârsta medie a menopauzei in Statele Unite este de 51, menopauza este într-adevăr, un moment de tranziţie care poate dura mai mulţi ani, şi poate avea loc oricând din anii '40, prin sfârşitul anilor 50. Noi numim această perimenopauza timp de tranziţie.
Care este relatia dintre hormoni şi menopauza?
Pe parcursul anilor de reproducere, corpul unei femei produce multi hormoni.Hormonii sunt "mesageri chimici", care acţionează pe anumite organe din corp. O ovarele femeii produce doua importante hormoni-estrogen si progesteron. Aceşti doi hormoni acţionează în principal asupra uterului de a reglementa ciclului menstrual, dar ele afectează, de asemenea, creier, inima, oase, sani, si alte organe. În cazul în care ovarele nu mai face estrogen şi progesteron, menstruatia se opreste complet.
Ce se intampla cu hormonii unei femei care fac să apară menopauza?
Să începem cu începutul. Atunci când o tânără femeie începe să menstruatie, glanda pituitara din creier secreta doi hormoni: FSH (hormonul foliculo-stimulant) si LH (hormonul luteinizant). Aceşti doi hormoni acţionează asupra ovarelor pentru a începe procesul de eliberare a unui ovul din ovar în fiecare lună. Sub actiunea acestor hormoni, ovarul va produce estrogen si progesteron. Aceste patru hormoni toate lucrează împreună într-un dans foarte complicat de a provoca creşterea şi eliberarea un ou în fiecare lună.Daca sarcina nu apare pentru a pune capăt acestui proces, fiecare ciclu se încheie cu un flux menstrual.
La pubertate, se estrogen care determina de a dezvolta sanii, parul pubian sa creasca, iar organele sexuale feminine să se maturizeze . La nastere, fiecare femeie are toate ouăle în ovare ei că ea va avea vreodată (aproximativ 2 milioane). Până la pubertate, aproximativ 300.000 sunt la stânga. În timpul ani, un reproductiv al femeii, doar aproximativ 400 500 de ouă se va ajunge la maturitate. Restul de ouă dezintegra încet-a lungul timpului.
Până în momentul o femeie ajunge la 40 de ani mai devreme, aceste ouă câteva rămase încep să devină mai puţin receptive la hormoni care acţionează asupra lor (LH si FSH). Ovarele produc mai putin estrogen, apoi şi progesteron. La rândul său, glanda pituitara va produce un nivel mai ridicat de FSH şi LH pentru a încerca pentru a stimula ovarele. Aceste modificări au loc oriunde de la 2 la 10 ani inainte de menopauza curenta. Dar în timp, ovarele produc mai putin de acesti hormoni. Aşa cum am afirmat anterior, în cazul în care ovarele nu mai face estrogen şi progesteron, menstruatia se opreste complet.
Cum voi şti dacă am început să experimentez menopauza?
Cele mai multe femei observa schimbari treptat. Primul simptom poate fi faptul că perioadele lor încep să apară mai frecvent, ori de câte ori fiecare 21 de zile, apoi opri, uneori, pentru câteva luni. Bufeurile pot începe, de asemenea, să apară în acest moment. Această perioadă de perimenopauza poate incepe cativa ani inainte de menopauza reale, şi pot continua pentru mai mulţi ani, de asemenea.
Menopauza SIMPTOME
Perioade neregulate
Aceasta este, probabil, primele simptome ai observat. Când fiind acela de a trece prin menopauza, perioadele de dvs. încep pentru a obţine un pic imprevizibil. Este posibil să observaţi spotting, sângerare mai grele sau mai uşoare şi perioadele de dvs. poate fi mai lungă sau mai scurtă.
PUSEELE 
Cel mai frecvent simptom şi cel mai iritant asociate cu menopauza sunt bufeurile. Asa cum multi ca 75 la suta dintre femei trec prin menopauza fierbinte clipeşte experienţă. Un flash fierbinte este o senzaţie de căldură la caldura intensa pe partea superioară a corpului şi se confruntă cu o durată 1 - 5 minute, uneori urmate de frisoane. Rata de inima ta poate creşte, de asemenea, de până la 7 la 15 batai pe minut mai mult.
Transpiraţii nocturne
Când dormi, este normal pentru temperatura corpului să scadă uşor. Cu toate acestea, în jurul valorii de bătaie în pat toată noaptea de la transpiraţie pe timp de noapte incomode, urmată de o senzatie de rece, poate fi o trage şi promit o zi de iritabilitate.
Ingrasare
Unul dintre simptomele cele mai frustrant în timpul menopauzei este creşterea în greutate. Femeia medie castiguri o jumătate de kilogram pe an, începând în jurul valorii de 40 de ani, pentru un total de aproximativ cinci - zece kilograme suplimentare, îmbătrânirea şi un metabolism mai mici pot fi responsabil.
Sâni
Tesutul mamar este sensibilă la schimbările hormonale şi poate simti, uneori, de licitaţie. Multe femei observa san participare atunci când încep prima terapie cu hormoni.
 Palpitaţii
In timpul menopauzei, palpitatii ale inimii pot fi înfricoşător şi se poate întâmpla în momente nepotrivite. Uneori, palpitaţii însoţesc bufeurile.
Migrene Dureri de cap
Dacă migrene dureri de cap sunt noi pentru tine, sau în cazul în care doar s-a întâmplat în primele zile ale perioadei de dvs. sau in timpul ovulatiei, este posibil să fi răspuns la schimbarea nivelului de estrogen. Ai declanşează?Alcool? Temperatura de schimbare? Stres? Dieting? Cafeina? Anumite alimente? Medicamente? Eşti suferă de o infectie a sinusurilor, au probleme dentare sau alergii? Migrenele care apar în timpul menopauzei deseori se va prăbuşi în timpul menopauzei post. 
SCHIMBĂRI vezicii urinare / incontinenţă
Până la 60% din toate femeile 45 la 55 de ani suferă de incontinenţă uşoară.
Uscaciune vaginala
Uscaciunea vaginala nu este doar un simptom menopauza comun, ea poate afecta de fapt, dorinta sexuala si placerea. Cu uscăciune, vaginul poate deveni mai uşor iritat de la frecare, şi ţesuturile vaginale pot pierde elasticitatea lor.
Piele
Nimeni nu scapă de procesul de imbatranire. Duminica daune, fumatul, consumul de slab şi de îngrijire a pielii inadecvată sunt contribuabili mari la sagging şi ridarea pielii. Dacă te-a iubit obţinerea unui bronz de vara, efectele soarelui asupra pielii sunt dăunătoare. Gravity ia amprenta pe toată lumea care şi-a petrecut 40 de ani, plus, dar ceea ce majoritatea dintre noi anunţ în timpul menopauzei este că elasticitatea şi fermitatea pielii noastre scade.
Par
In timpul menopauzei, 40 la 50% dintre femei au raportat unele pierderea parului sau subtierea, numit androgenic alopecia (AGA). Poate că eşti germinare păr facial. Este aspru? Doză-l apar pe bărbie, buza superioara si obraji? Apoi, poate fi unul dintre cei 5% la 15, dintre femeile care au experienţă hirsutism (prezenta in exces a parului). Unele femei experienţă puf piersic excesiv sau descoperi fire de par rogue.
Retenţia hidrică şi balonare
Amintiţi-vă senzaţie de balonare în timpul perioadei de dumneavoastră? Ca în cazul în care de câteva zile pe lună nu au fost destul de rău, atunci când te duci prin trecerea de menopauza, acest lucru poate persista luni de zile în şir!
Modificari ale dispozitiei si fire nestatornică
Esti confruntă cu o mulţime de schimbare şi de stres în ultimul timp? Factorii de stres varsta de mijloc, cum ar fi aspectele relaţiei, pierdute, grija de parintii sau probleme de carieră, pot face tot ce capricios.
Pierderea memoriei
Uita de cheile de la maşină? Ai uitat o rezervare? Se repetă acelaşi lucru de cateva ori doar pentru a fi corectate de către ascultător dvs.? Pe termen scurt pierderi de memorie sau de gândire  este comună în timpul menopauzei.
Probleme de somn
Dacă vă confruntaţi cu transpiraţii nocturne, nu este surprinzător faptul că nu sunteţi de dormit pe timp de noapte. O noapte de nesomn va promit o zi de iritabilitate şi starea de spirit leagăne. Non-menopauza probleme de somn pot contribui, de asemenea, la nopţi nedormite. Consumul de alimente, cofeina sau alcool chiar inainte de culcare, şi de obiceiurile rele ca ma uit la TV, în pat, de asemenea, vă poate ţine treaz.
Pierderea libidoului
Între vârstele de 55 şi 65, dorinta sexuala se poate diminua atât pentru bărbaţi cât şi femei. După ce vom ieşi din faza de reproducere din viaţa noastră, putem experimenta o pierdere a libidoului.
DEPRESIA
Dacă sunteţi suferă de lipsă de speranţă, teamă şi tristeţe profundă pentru perioade lungi de timp (două săptămâni sau mai mult), aţi putea fi deprimat.Te simti lipsit de valoare? V-aţi pierdut interesul pentru activitatile tale preferate? Eşti supărat? V-aţi simţit fără speranţă? Dacă sunt suferă de stres stilul de viaţă (schimbarea în relaţie, invers financiare, pierderea unei persoane dragi, grija pentru părinţi), solicită sprijin.
ANXIETATEA
Senzaţie de lichidare, ca şi cum s-ar putea exploda în orice clipă? Anxietate uşoară intermitentă, uneori, se produce în timpul tranziţiei de menopauza. În general, aceste simptome vor disparea in timp.
Gestionarea homeopata a simptomelor menopauzei - Homeopatia este unul dintre sistemele cele mai populare holistice de medicina. Selecţia de cale de atac se bazează pe teoria de individualizare şi de similitudine simptomele prin utilizarea abordare holistică. Aceasta este singura modalitate prin care o stare de sănătate completă poate fi recâştigat prin eliminarea tuturor semnul şi simptome de care pacientul suferă. Scopul homeopatia nu este numai pentru a trata simptomele menopauzei, dar pentru a aborda cauza care stau la baza si susceptibilitatea individuala. În ceea ce priveşte medicament terapeutic este în cauză, multe căi de atac sunt disponibile pentru a vindeca simptomele menopauzei, care poate fi selectat pe baza de cauza, senzaţii şi modalităţile de plângeri. Pentru selectarea remediu individualizat şi de tratament, pacientul trebuie să consulte un medic homeopat calificat în persoană. Exista remedii următorul text, care sunt utile în tratamentul simptomelor menopauzei:
Lachesis, Sepia, Cimicifuga, Ignatia, Crotalus H, sulf, Glonoine, Sanguinaria, Ferrum Met, Pendulum Trillium, digitalice, vomica Vom, Jaborandi, Kali medicamente Bi şi multe altele.