emag orizontal

duminică, 13 noiembrie 2011

Remedii homeopate pentru Probleme menstruale (PMS şi Menoragia)


Unele femei au probleme foarte putin cu cicluri menstruale lor, dar altele se confruntă cu un chin lunar. O serie de simptome stresante-iritabilitate, modificări ale dispoziţiei, dureri de cap, balonare, retenţie de apă, dureri de sani, pot să apară cu sindromul premenstrual. Perioadele pot fi neregulate si tulburat, cu crampe, menoragie (anormal de debit grele), si neplacerile diverse. Remediile homeopate aduc de multe ori de relief. Problemele menstruale, care sunt cronice sau severe sunt cele mai bune abordate cu îndrumarea unui medic cu experienţă: o cale de atac constituţională poate ajuta pentru a aduce echilibru la un sistem persoane pe mai multe niveluri. O femeie cu simptome grave sau sângerare extrem de grele ar trebui să aibă grijă de un medic cu experienţă. (A se vedea, de asemenea, homeopate Căi de atac pentru menstruatii dureroase .)

Pentru informatii dozare, vă rugăm să citiţi informaţiile de la sfârşitul acestei secţiuni. A se vedea, de asemenea, "Utilizarea Homeopatia Cu orientare profesională" în Homeopatie Ce este?

Bovista: probleme premenstrual cu umflatura la extremităţi, retenţie de lichide, şi o senzaţie de balonare adesea indica o nevoie de acest remediu. Femeia se poate simti foarte ciudat şi stângace, şi poate fi in scadere in mod constant lucruri din cauza umflate-senzaţie de mâini. Diaree care apar în jurul valorii de timp a ciclului menstrual indică faptul puternic acest remediu.

Calcarea carbonica: PMS cu oboseala, anxietate, şi un sentiment de a fi copleşit sugerează o nevoie de acest remediu. Femeia poate avea probleme cu o creştere de apă de retenţie şi de greutate, sanii licitaţie, tulburari digestive, dureri de cap şi. Perioadele de multe ori vin prea devreme si dureaza prea mult, uneori cu un flux de sange rosu aprins. Un sentiment general de frig, cu mâinile umede şi picioarele, şi pofta de dulciuri si oua sunt alte indicatii pentru Calcarea .

Caulophyllum: Acest remediu este adesea de ajutor pentru femeile cu o istorie de menstruatii neregulate, dificultati in a ramane insarcinata, sau nastere lenta din cauza tonusului muscular slabe ale uterului. Simptomele includ disconfort în timpul perioadelor şi un flux mare de sange sau de descărcare de gestiune alte. Dureri de desen poate fi simtita in regiunea pelviana, coapse, şi picioare. Rigiditate sau artrita, in special la nivelul articulatiilor degetelor, de multe ori se vede atunci când este nevoie de acest remediu.

Chamomilla: O femeie ar putea să răspundă la acest remediu este furios, iritabil, hipersensibil şi la durere. Crampe pot să apară, sau să fie intensificate, supărat din cauza emotionala. Debitul poate fi foarte grea, şi de sânge pot apărea întunecate sau coagulat. Problemele sunt de multe ori mai rau pe timp de noapte. Tampoane de încălzire sau de expunerea la vant poate agrava simptomele, şi de mişcare (cum ar fi balansarea sau mersul pe jos), poate ajuta la reduce tensiunea si discomfortul.

Cimicifuga (Actaea Racemosa, de asemenea, numit): Acest remediu poate fi de ajutor pentru perioade neregulate si dureroase, cu dureri de fotografiere care merg în jos solduri si coapse, sau crampe asemanatoare cu durerile forţei de muncă, care sunt resimţite în zona pelviana. Dureri de cap cu durere şi rigiditate în gât şi spate va avea loc de multe ori cu PMS. Femeia este probabil să fie intense si vorbarete, devenind agitat, fricos, deprimat şi înainte de o perioada menstruala.

Kreosotum: cefalee, greaţă, şi un flux grele care face organele genitale şi pielea din jur se simt iritate si umflate sunt indicatii pentru acest remediu. Kreosotum este adesea indicat pentru femeile cu sindrom premenstrual care se simt inconfortabil şi iritabil, si au o aversiune puternică a activităţii sexuale.

Lachesis: Femeile care au nevoie de acest remediu sunt de obicei intense, cu o nevoie extraordinara pentru o priză, atat fizic cat si mental. Simptomele sindromului premenstrual includ congestie, dureri de cap, înroşirea feţei, valuri de căldură, precum şi o intensă deschis iritabilitate, adesea cu sentimente puternice de suspiciune sau de gelozie. Atunci când fluxul de soseşte, ea poate fi greu, dar aduce alinare de tensiune. Intoleranţă de îmbrăcăminte restrictive in jurul taliei sau a gâtului este un alt indiciu pentru Lachesis .

Lilium tigrinum: Acest remediu poate fi de ajutor dacă o femeie este înclinată spre furie in timpul sindromului premenstrual, îi face pe oameni alte "plimba pe ouă", şi este extrem de sensibil şi iritabil. De presiune in rect si in regiunea pelvina, cu o senzatie ca uterul este impins in afara, ar putea face sa se ​​simta nevoia frecventa de a sta aşezat sau de cruce picioarele ei. Emotiile si entuziasmul agraveaza simptomele, iar aerul curat va aduce de multe ori de relief.

Lycopodium: PMS, cu o pofta de dulciuri si un apetit lacom (uneori o tendinţă de bulimie) sugerează o nevoie de acest remediu. Probleme digestive cu balonare şi flatulenţă sunt deseori vazut, cu cele mai grave persoana senzaţie în după-amiaza târziu şi seara. Perioadelor menstruale poate fi amânată, urmată de un flux mare, care merge pe pentru zile suplimentare. O femeie care are nevoie de acest remediu poartă de multe ori un aspect îngrijorat şi nu are încredere în sine, deşi ea poate fi iritabil şi autoritară faţă de casă şi a membrilor familiei. O dorinta de a fi singur, ci cu cineva în camera cealaltă, este un alt indiciu pentru Lycopodium .

Natrum muriaticum: O persoană care are nevoie de acest remediu, de obicei, pare a fi rezervat pentru alţii, dar se află în interiorul profund emotional. Se pot simti extrem de singur si trist, dar se dă un afront clar sau furios dacă alţii încearcă să o consolă sau simpatizează. Depresie, furie peste lucruri minore, precum şi o nevoie să fie singur sa planga sunt frecvent observate la Natrum Mur este nevoie. Problemele menstruale pot fi insotite de migrene, dureri de spate sau de un care se simte mai bine la culcat pe ceva tare sau apăsarea unui obiect solid împotriva locul dureros. O pofta de sare, sete puternica si tendinta de a simti mai rau de a fi la soare sunt alte indicii pentru acest remediu.

Nux vomica: Atunci când o femeie cu sindrom premenstrual este extrem de nerăbdător, insistent, şi intolerante, acest remediu poate fi de folos. Perioadele de inconfortabil, menstruale neregulate poate fi experimentat, adesea cu un îndemn cicălitoare pentru a muta intestinelor înainte de a începe fluxul. Constipatia este comună, iar constrictia dureri se poate extinde la regiunea rectului sau coccisul. Furie, stresul, efortul fizic, şi aproape excesive în cafea, alcool, alimente sau pot agrava problemele. Femeia se simte adesea rece şi îmbunătăţeşte de la caldura si odihna.

Pulsatilla: Acest remediu poate fi de ajutor în condiţii care implică mai multe schimbari hormonale si este adesea de ajutor pentru fetele care au inceput recent având în perioadele. PMS cu iritabilitate, toane, si weepiness este tipic. Întârzierea sau suprimarea fluxului menstrual poate fi insotita de sentimente greturi, greaţă, leşin şi. Fiind prea cald sau într-o cameră înfundat face lucrurile mai rău, şi de aer proaspăt poate aduce uşurare. Calendarul, suma şi natura fluxului menstrual sunt modificabile, cum sunt starile femeii-atunci când Pulsatilla este remediul. Femeia este de obicei emotionala si nevoiasi, care doresc o mulţime de atenţie şi reconfortant.

Sepia: O femeie care are nevoie de acest remediu se simte obosit cu PMS şi a târât-afară, care doresc alţii (în special membrii familiei) sa pastreze distanta. Ea se simte adesea luate pentru a acordat şi suprasolicitat, devenind iritabil sau sarcastic dacă cererile sunt făcute. Perioadele de întârziere sau de debit deficitar, cu un sentiment ca podeaua pelvina este slab, sau ca în cazul în care uterul este căzuţi, indică de obicei o nevoie de Sepia . Umezeala si transpiratia pot agrava simptomele. Caldura si exercitii fizice, în special de dans, de multe ori a restabili un fel de energie şi a înveseli atmosfera ei.

Veratrum album: perioadele menstruale, cu un flux foarte grele şi crampe, cu un sentiment de epuizare şi de frig gheata sugerează o nevoie de acest remediu. Vărsături şi diaree sunt adesea văzute. Perioadele poate incepe prea devreme si continua prea mult timp. Femeia se simte mai rau noaptea, de la exerciţiu, şi de băut lucruri care sunt calde. Băuturi reci, mese mici, şi de ambalaj în haine de cald sau acoperă pot ajuta să aducă îmbunătăţiri.

Dozare Homeopatia Directii
Selectaţi remediu care potriveşte cel mai bine simptomele. În condiţiile în care auto-tratament este necesar, cu excepţia cazului în regizat de un medic, o activitate mai mică (6X, 6C, 12X, 12C, 30X, sau 30C), ar trebui să fie utilizat. În plus, instrucţiunile de utilizare sunt, de obicei imprimate pe etichetă.

Multi medici homeopate sugerează că remediile fi utilizate după cum urmează: luaţi o doză şi aşteptaţi pentru un răspuns. Dacă este considerată îmbunătăţire, continuaţi să aşteptaţi şi să remedieze de lucru. În cazul în care se situează în mod semnificativ îmbunătăţire sau are în mod clar oprit, o altă doză pot fi luate. Frecvenţa de dozare variază în funcţie de starea şi individuale. Uneori, o doză poate fi necesară de mai multe ori de o oră, alteori o doză poate fi indicată de mai multe ori pe zi, iar în unele situaţii, o doză pe zi (sau mai puţin) poate fi suficientă.

În cazul în care nici un răspuns este văzut într-o cantitate rezonabilă de timp, selectaţi o cale de atac diferite.

Pentru mai multe informaţii, inclusiv referinţe, a se vedea Ce este Homeopatia? şi înţelegere Eficacităţii homeopate .